logo-HKI-homepage1-300x172

Bij Hondentrimsalon “Daisy” kunt u de complete erkende opleiding volgen tot hondentrimmer/ster.

De opleiding wordt op onze locatie gegeven en de examens vinden plaats bij het HKI te Bunnik. Hierdoor bent u verzekerd van een goed diploma.

Wat houdt de opleiding in?

Praktijk

U moet minimaal 80 dagen stage lopen, natuurlijk zie ik liever 100 dagen in de praktijkmap staan voor u het examen in gaat. In de praktijk leert u alles wat met ons vak te maken heeft. Dus buiten het knippen, effileren, plukken, scheren, wassen, blazen, fohnen en modellen maken volgens rasstandaard leert u om te gaan met klanten, agendabeheer en alles wat te maken heeft met het opstarten van een eigen trimsalon. Gedrag en lichaamstaal komt ook uitgebreid aan de orde. Na de opleiding bent u prima in staat om een eigen bedrijf te starten.

Voor het examen en examentraining gaat u naar het HKI. Examentraining is een verplicht onderdeel en u krijgt hier 2 punten voor.

Theorie

U krijgt de complete theorie opleiding op onze locatie. 1 les wordt door Jakob Kerkhoff verzorgd. Hij is onze boekhouder en geeft de les die met het eigen bedrijf opstarten en alles wat daarbij komt kijken te maken heeft. De rest van de lessen worden door Sandra verzorgd.  Bij de theorie wordt behandeld: rassenkennis, ergonomie, technieken trimmen, hygiëne, verzorging, kynologie, anatomie en fysiologie, huid en vacht, ziekte en gezondheid, bedrijfsvoering.

De slotdag is de laatste theorie dag en wordt door het HKI verzorgd. Dit is een verplicht onderdeel en u krijgt hier 2 punten voor. Examen is ook bij het HKI te Bunnik

Tijdens de opleiding dient u 10 punten te verzamelen. Hierboven staan al 4 punten vermeld. De rest is te halen bij bv het bezoeken van shows, vakdagen en workshops. We gaan regelmatig op pad om op een leuke manier punten te verzamelen.

Ook moet u bij aanvang van de opleiding een materiaal pakket aanschaffen, wij verzorgen dit voor u tegen inkoopsprijs.

Voor zowel praktijk als theorie kunt u in overleg het hele jaar door starten.

Heeft u interesse of nog vragen? Wilt u een dag vrijblijvend meelopen? Mailen of bellen is altijd mogelijk.