Bij Hondentrimsalon “Daisy” kunt u de complete erkende opleiding volgen tot hondentrimmer/ster.

De opleiding wordt op onze locatie gegeven en het examen vind plaats bij het HKI te Bunnik. Hierdoor bent u verzekerd van een erkend diploma. Zie ook het belangrijke persbericht hieronder op deze pagina.

Wat houdt de opleiding in:

                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Praktijkstage: 

Minimaal 80 dagen is verplicht.Natuurlijk zie ik leerlingen liever met 100 praktijkdagen het examen in gaan omdat u dan veel sterker in uw schoenen staat. In de praktijk leert u alles wat met het bedrijf “De Hondentrimsalon” te maken heeft. Dus buiten het knippen, scheren, plukken, ontwollen en modellen in (ras) standaard maken, krijgt u ook te maken met klanten, telefoon, agendabeheeren reiniging/ontsmetting. Het starten van een eigen bedrijf komt ook uitgebreid aan de orde. We zullen u helpen op dit gebied waar u dit nodig heeft. Gedrag en lichaamstaal is ook een belangrijk onderdeel en u leert zelf inzicht te krijgen over hoe je een hond zo mooi mogelijk maakt zodat het ook bij die hond past.  U bent na de opleiding dus prima in staat om uw eigen bedrijf te starten.

Voor de examentraining praktijk en ook voor het echte examen gaat u naar het HKI te Bunnik. De examentraining is een verplicht onderdeel en u krijgt hier 2 punten voor.

Theorie:

Ook krijgt u een complete theorie opleiding op onze locatie. 1 les wordt door Jacob Kerkhoff verzorgd, hij heeft  samen met zijn vrouw een boekhoudkantoor en neemt de ondernemers les voor zijn rekening. De rest van de opleiding, wat 10 lessen zijn, worden door Sandra verzorgd. Wat kunt u verwachten bij de theorie opleiding:  ergonomisch werken, technieken, hygiëne, verzorging, kynologie, anatomie & fysiologie, huid & vacht, ziekte & gezondheid, bedrijfsvoering.

De slotdag is de laatste theoriedag en wordt in Arnhem verzorgd door het HKI. Dit is een  verplicht onderdeel en hier krijgt u 2 punten voor. Het examen van de theorie is ook in Arnhem in Hotel Haarhuis.

Tijdens de opleiding dient u 10 punten te verzamelen.  4 punten heeft u al door de examentraining en de slotdag. De rest kunt u halen door het bezoeken van vakdagen, honden shows en workshops op locatie elders.  We gaan regelmatig op pad naar diverse dingen die in het land georganiseerd worden. Dus het halen van punten is met zijn allen een leuke bezigheid.

Ook verzorgen wij voor u het materiaal pakket. De prijzen die gerekend worden zijn inkoop prijzen van de groothandel. Er zijn 3 verschillende pakketten in 3 verschillende prijzen. U bent verplicht om een pakket aan te schaffen als u besluit de opleiding te starten.

Voor de praktijk kunt het hele jaar door in overleg starten. De theorie start elk jaar in Maart en Oktober.

Heeft u interesse in de opleiding of heeft u nog vragen? Wilt u een dag vrijblijvend in de trimsalon meelopen? Neem dan contact met me op. En wie weet tot ziens bij ons in de opleiding……

 

Hondentrimsalon “Daisy” is er ook voor wedstrijd training. Doe je graag aan wedstrijden mee? Je leert bij ons  “kijken” naar een hond zodat je weet hoe je een hond het beste knipt naar wat het beste past bij het lichaam van die hond. En natuurlijk via de ras standaard indien van toepassing. Wij helpen je om het model van de hond naar jou keuze zo goed mogelijk te leren knippen binnen een bepaalde tijd zodat je goed voorbereid bent op de wedstrijd waar je aan mee gaat doen.

1461097_658014747562323_124555714_n       natasja, marieke

Persbericht van 3 December 2013;  Dus waarom nog langer wachten om uw opleiding bij Hondentrimsalon ‘Daisy” te gaan volgen

Sinds september is de HKI-vakopleiding hondentoiletteren zowel nationaal als internationaal gecertificeerd. Iedereen die nu de opleiding tot hondentrimmer volgt bij het HKI, weet precies wat hij krijgt: een officieel erkend diploma. Dan weet niet alleen jij, maar ook de rest van Europa wat je waard bent.

Deze zomer diende het HKI een aanvraag in om de vakopleiding hondentoiletteren officieel te erkennen. Dat erkennen kan zowel op nationaal als op internationaal niveau. Omdat we het HKI overtuigd is van de kwaliteit van haar opleidingen, werd besloten op het hoogste doel te mikken: een erkenning op zowel NLQF als EQF-niveau. Na een grondige analyse van stichting, opleidingen en docenten mag het HKI zich sinds 19 september zowel Nederlands als Europees gecertificeerd noemen.

Wat is NLQF en EQF?

Het Nederlands kwalificatiekader NLQF is een manier om scholingen met elkaar te vergelijken. Hiermee kun je heel nauwkeurig het niveau van een opleiding bepalen. Wat heb je nou eigenlijk geleerd en hoe waardevol is jouw diploma in vergelijking met andere? Binnen het NLQF zijn er een aantal niveaus en de HKI-vakopleiding hondentoiletteren is ingeschaald op niveau 3.

Dat geldt ook voor het kwalificatiekader op Europees niveau, het EQF. 31 Europese landen hebben een internationaal kader gevormd om opleidingen te vergelijken. Ook binnen het European Qualifications Framework is de HKI-vakopleiding hondentoiletteren ingeschaald op niveau 3. Nu dat een feit is, komt op elk nieuw HKI-diploma de verwijzing naar het EQF-niveau. En stel nu dat jij als gediplomeerd hondentoiletteerder wilt gaan werken in een land als België of Frankrijk, dan is jouw HKI-diploma daar net zo geldig als in Nederland.

Vak apart

Hondentoiletteerder of hondentrimmer is een vak apart maar ook een prachtig beroep. Als hondentrimmer weet je alles van honden, rassen en vachten en moet je goed met dieren kunnen omgaan. Tijdens de opleiding is veel aandacht voor dierenwelzijn maar natuurlijk is een goede hondentrimmer wel degelijk ook een ‘mensen-mens’. Vakkennis en omgang met mensen zijn ontzettend belangrijk maar omdat je als hondentoiletteerder vaak zelfstandig ondernemer bent, komt bij de opleiding van het HKI ook het aspect ‘bedrijfsvoering’ om de hoek kijken.