Wassen

Plukhonden gaan bij ons niet in bad om huidreacties te voorkomen. Dit hoeft ook niet want na de plukbeurt is de hond schoon. We verwijderen immers de dode haren. Verder gaan bij ons alle honden in bad en de shampoos die we gebruiken zijn volledig veilig voor uw dier en worden aan de vachtsoort en kleur aangepast.

Knippen

Bij het knippen met een rechte schaar in verschillende lengtes knippen we de hond in gewenst model. Bijvoorbeeld: Poedels, Bichon, Doodles of kruisingen met een knipvacht.

Scheren

Bij het scheren wordt de vacht door middel van een tondeuse ingekort tot gewenste lengte. Je kan ook een combinatie maken tussen scheren en knippen. Bijvoorbeeld het lijf kort en de poten iets dikker geknipt. 

Effileren

Bij het effileren gebruiken we scharen met getande bladen in allerlei variaties hierop. Je kan een vacht hiermee uitdunnen of in model knippen. Bijvoorbeeld: Shih Tzu, Boomers, Lhasa apso, Malthezer, Schapendoes, Bearded Collie

Plukken

Bij het plukken wordt de hond met de hand geplukt. De oude vacht wordt verwijderd als het rijp is. Daardoor doet het geen pijn. Merk ik dat de hond nog niet plukrijp is, dan krijgt u een nieuwe afspraak. Je kan de hond tot op de ondervacht plukken of een gedeelte laten staan waardoor hij wat “rommeliger” en “bedekter” blijft. Dit noemen we strippen. De hond moet dan wel zeer regelmatig terugkomen. Bijvoorbeeld: Jack Russell, Cairn Terrier, Schotse Terrier, West Highland White Terrier, Dashond, Fox/ Welsh / AiredaleTerrier

Ontwollen / Was Blaas methode

Bij deze behandeling wordt de onderwol verwijderd, de hond gaat  in bad en wordt daarna met een blazer droog gemaakt waardoor we de laatste losse haren ook verwijderen. Dan wordt indien nodig de hond geknipt. Als u zo’n 2-3 keer per dag moet stofzuigen is het de hoogste  tijd om een afspraak te maken. Bijvoorbeeld: New  found lander, Golden Retriever, leonberger, Kaukasische Herder, Poolhonden, Herders , Landseer, Sintbernard, Sheltie. En ook bij kortharige honden kunnen we de losse haren weghalen.

Puppie behandeling

Pups kunnen vanaf 3-4 maanden leeftijd naar de salon komen. We beginnen met kleine behandelingen. Dus kammen, voetjes en hoofd knippen. Dit is al heftig genoeg voor zo’n klein ding. We gaan de behandelingen langzaam uitbreiden zodra de hond hieraan toe is. Dit is per hond verschillend. We willen het graag leuk houden want het dier zal zo’n 14 jaar lang in de trimsalon komen. Het moet dan wel leuk voor de hond maar ook voor ons zijn…. Hiervoor gelden natuurlijk alle rassen.

Alleen wassen

Natuurlijk  kunt u ook de hond brengen voor alleen een wasbeurt.

Tussenbeurt

Veel klanten maken tegenwoordig een afspraak voor een tussen beurt. Komt u hond normaal gesproken om de 3 maanden, dan maken we halverwege een extra afspraak. We doen de hond in bad en werken de voeten  en hoofd netjes bij. Het is voor de hond  erg prettig om bijgehouden te worden zowel door de eigenaar als door de trimster. De hond is altijd netjes en zeker voor mensen die lichamelijke problemen hebben met  hun handen of niet de kracht hebben om de hond klitvrij  te houden is dit ideaal.

Klitten

Een hond die gebracht wordt met een paar klitten is geen probleem maar een hond die ernstig in de klit of vervilting zit wordt helemaal kort geschoren. Wij zijn niet van de dieren mishandeling, het haar groeit wel weer aan en als u leert kammen dan maken wij de volgende keer een leuk model in uw hond.

   Op onze facebook pagina worden regelmatig foto’s geplaatst van de honden die in de salon komen.